Lone Sorensen je vodilna strokovnjakinja s področja refleksne terapije. Na tem terapevtskem področju ima že več kot štirideset let poglobljenih izkušenj in vrsto pridobljenih mednarodnih diplom. Je ustanoviteljica Sorensensistema™ in Instituta Lone Sorensen (Barcelona, Španija). Svoje poslanstvo vidi predvsem v pomoči otrokom in odraslim s posebnimi potrebami, čeprav je razvila tudi številne druge metode. Za svoje pionirsko delo in prispevek k človeštvu je prejela tudi prestižno nagrado O. M. H. S. Na Danskem in na Nizozemskem zdravstvene zavarovalnice že krijejo stroške refleksne terapije, kot kaže, se bo trend globalno nadaljeval.

Po desetih letih intenzivnega dela in študija na Danskem, kjer je Lone Sorensen imela svojo kliniko z enajstimi zaposlenimi terapevtkami in kjer je dnevno izvajala refleksoterapije, akupunkturo in kraniosakralno metodo, se je preselila v Južno Ameriko. Tam je imela poseben privilegij, da se je od avtohtonih prebivalk Andov naučila stimulacije obraza, ki je posebna oblika refleksoterapije. Svoja spoznanja, kitajske akupunkturne točke in andske obrazne cone je združila v izvirno metodo obrazne refleksoterapije™.

To ni njena edina izvirna in uspešna metoda, mednarodno je priznanih več njenih metod. Posebno mesto zavzema rehabilitacijska metoda temprana refleksna terapija™, ki je v izjemno pomoč otrokom z razvojnimi težavami in odraslim z možganskimi poškodbami.

“Delam v šestindvajsetih državah po svetu in nikoli v nobeni kulturi ni bilo težav, vsi se zanimajo za tovrstne terapije. Predvsem takrat, ko jim uradna medicina ne pomaga.” Lone Sorensen

Terapevtka in predavateljica je dosledna poučevalka metod, ki nikoli ne pozabi poudariti njihovega izvora, zato sodeluje s številnimi uglednimi zdravniki in terapevti, s katerimi dopolnjujejo in nadgrajujejo svoje znanje. Metode, ki jih uporablja Lone Sorensen temeljijo na različnih terapevtskih praksah, ki imajo znanstveno podlago, kot so ugotovitve dr. Yamamota (Japonska), dr. Castilla Moralesa (Argentina), dr. Wonga (ZDA), dr. Chaua (Vijetnam), Marie Perez (Argentina,) in dr. J. Bossya (Francija).

Številne pilotne študije metod Lone Sorensen so se izkazale za zelo učinkovite, tako v šolah za otroke s posebnimi potrebami, v domovih za ostarele, v bolnišnicah ali zasebnih domovih. Rezultati njenih metod nemalokrat premikajo razvojne meje, ki jih določi uradna medicina, oziroma zavirajo napredovanje bolezni (seveda je odvisno od posameznega primera). Njene metode zahtevajo natančno in poglobljeno znanje, ki ga prenaša na svoje licencirane učitelje.

“Metode so prilagojene temu, da se analizira in kombinira pristope glede na individualni primer, tako se ustvari osebna terapija. Najprej pa mora tisti, ki izvaja terapijo dobro poznati človekovo telo in možgane. Predvsem je ključnega pomena, da zdravimo vzrok bolezni in ne le posledice. Potrebno je še razumevanje tega, kar počnete in rezultati se avtomatično pojavijo. Sodelujem z ministrstvom za zdravje v Omanu. Veliko mojih študentov sodeluje z medicinskimi inštitucijami. Graham Sluter iz Velike Britanije dela na projektu multiple skleroze in temprana refleksne terapije. Na Poljskem, v Varšavi, deluje babica Ania Krauze, ki refleksoterapijo uporablja na nedonošenčkih in pri težavah z dojenjem. Na področju paliativne nege na Japonskem deluje Yukako Iino v paliativnem centru v Tokiju. Raziskavo temprana refleksne terapije je leta 2000 plačala tudi danska vlada. Že petindvajset let imam svoj inštitut, kjer sem izvedla številne raziskave, zanima me predvsem tisto, kar res deluje.”

Metode, ki jih združuje Lone Sorensen, izvirajo iz praks z znanstvenim ozadjem dr. Yamamota, (YNSA, Japonska), dr. Castilla Moralesa (Argentina), dr. Wonga (ZDA), dr. Chaua (Vietnam), Marie Perez (Argentina) in dr. J. Bossyja (Francija). Poučevanje metod in podelitev diplom/certifikatov izvaja izključno avtorizirana šola. Metode Instituta Lone Sorensen so uradno vključene v danski zdravstveni sistem. V Sloveniji, BIH in Hrvaškem se izvajajo kot samostojne ali dopolnilne terapevtske metode in ne nadomeščajo uradne medicine.

Sorensensistem™ je priznan na petih kontinentih in v več kot dvajsetih državah. Izobraževanje po metodah Lone Sorensen je opravilo že več kot 14.000 ljudi.