Otroci in odrasli z možganskimi motnjami pogosto potrebujejo drugačno sestavo živil. Nekatera živila niso primerna za določene bolezni in zato se jih je v tem primeru boljše izogibati, vsaj pri rednih dnevnih obrokih.

prehrana1

Določena živila so bistvenega pomena, predstavljajo ‘gradbeni material’, ki omogoča optimalno delovanje telesa in možganov. Ob učenju temprana refleksne terapije, ki se izvaja doma, se za obravnavanega določi individualno prilagojena prehrana.

Koncept temprana refleksne terapije™ vključuje prehranjevalne navade, ki spodbujajo povezavo med funkcijami prebavnega sistema in možgani, s čimer je možno doseči izboljšave pri boleznih, kot so nevrološke in duševne motnje: motnje avtističnega spektra, hiperaktivnost (ADHD/ADD), shizofrenija, disleksija, dispraksija, depresija, obsesivnokompulzivna motnja, biolarna motnja in ostale nevropsihološke in duševne težave. Za kar največjo učinkovitost terapije, je zelo pomembno delovanje črevesnih funkcij. Temprana refleksna terapija stimulira tudi črevesje in s tem vpliva na optimalen vnos najpomembnejših hranil.